AIRCONDITION

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

Mange eksperter hævder, at aircondition kan være en meget skadelig løsning, hvis du ønsker at køle din bolig ned.

Vi har alle prøvet at befinde os i hjemmet en varm sommerdag, hvor alt tøj føles fugtigt og klamt. At gå rundt i huset føles som om, at man træner på fuld power i fitnesscenteret. Varmen har spredt sig til alle husets kroge, og det eneste man har brug for, er en kold IceTea og vigtigst af alt: Aircondition til at køle hytten ned. Dog er aircondition en meget dårlig løsning, da det bruger uhyre meget strøm, hvorfor miljøet lider skade (for ikke at glemme, at din elregning også ”lider skade” ved at stige helt ustyrligt). Ydermere fraråder alle indekllima-eksperter at benytte sig af aircondition.

Aircondition

Aircondition

En dansk ekspert udtaler: At benytte sig af aircondition som nedkølingsmiddel er overvurderet. I Danmark er der ingen forhold, der retfærdiggør, at man skal benytte sig af en aircondition-installation. Hvis man havde boet i et mere tropisk klima ville sagen være en helt anden, men vi bor altså i Danmark – der er intet behov for så voldsomt et nedkølingsmiddel.

Foruden den voldsomme elregning man opnår ved brug af aircondition, er den luft, der kommer fra aircondition bestemt heller ikke sund. Det er ikke direkte uren luft, der kommer ud af sådan et køleanlæg, men almindelig luft er alt andet lige meget bedre og sundere at indånde.

Hvis man spørger rundt omkring hos forhandlerne, der udbyder aircondition, vil de fleste af dem sige, at der ikke er noget salg af køleanlæg. Svaret er det samme, hvis man spørger husbyggerne. Her er svaret også, at en investering i aircondition ikke kan svare sig rent rentabelt.

Hvad gør man så, når man ønsker at køle huset ned?

Er man derimod ejer af en varmepumpe, helst en nyere model, er der stor chance for, at denne kan køle luften i din bolig. De fleste nye modeller inden for varmepumper besidder en helt fantastisk egenskab – de kan nemlig fungere som aircondition. Selv de billige varmepumper har denne funktion samtidig med, at den selvfølgelig kan varme.

Det anbefales at få en kølemontør til at kigge på din varmepumpe, da han lynhurtigt kan opsætte din varmepumpe til at køle. I nogle tilfælde kan du klare denne opsætning selv, men det anbefales dog alligevel at kontakte en professionel montør, der sikrer dig fuld valuta for pengene. Selve anlægget skal altid installeres af en autoriseret elinstallatør, hvorfor denne omkostning skal regnes oveni selve investeringen af en varmepumpe, der kan køle ligesom aircondition.

Varmepumpens måde at køle luften på er meget sundhedsvenlig. Helt konkret blander varmepumpen indeluften med udeluften – på den måde opnår man en luft, der er koldere. Aircondition derimod er medvirkende til at gøre luften tør og usund. Køleanlægget baseret på aircondition hiver alt vandet/fugten ud af luften, hvorfor den vil virke tør og besværlig at indånde. På sigt vil en tør luft give sundhedsskadelige problemer såsom åndedrætsbesvær samt hovedpine, hvilket er surt at skulle udsætte sig selv for i sit eget hjem.

Udover sundhedsskadelige bivirkninger, sluger aircondition også en stor del strøm, hvilket vil påvirke din elregning i en meget uheldig retning. Det er ganske enkelt for dyrt at benytte. Dog vil en prisnedsættelse på solceller være med til, at flere og flere vælger at benytte sig af aircondition. Hvis man som husejer kan producere den fornødne energi til at drive et køleanlæg baseret på aircondition via solceller, kan det være en fordelagtig løsning. Dog vil der som det ser ud nu, stadig være sundhedsskadelige bivirkninger ved at benytte aircondition. Hvis teknologien i fremtiden kan fjerne disse bivirkning, vil aircondition være en god ide til at køle dit hjem ned.

StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner