JORDVAME

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

Ønsker du at spare, hvad der svarer til 50-60% på varmeregning? Så installér et jordvarmeanlæg. Ved en installation af et jordvarmeanlæg kan du spare en masse penge. Et jordvarmeanlæg kan hurtigt tjenes ind igen – typisk tager det ca. 10 år, hvilket indikerer, at det er en meget fordelagtig investering. Det koster selvfølgelig et vis beløb at installere, men når det er på plads, er det en sand pengemaskine.

Ønsker du at give en hjælpende hånd til et bedre miljø?

Ved at installere et jordvarmeanlæg bidrager du positivt til et sundere miljø. Har du planer om at bygge nyt hus med jordvarme, eller måske bare udskifte din nuværende energi- og varmekilde med jordvarme, er et jordvarmeanlæg det rette valg. Med installationen af dette anlæg, der producerer energi og varme fra jorden, er du sikker på at give miljøet et skulderklap.

Det kan godt være, at dette anlæg hovedsagligt bliver drevet af strøm, men grundet det lave CO2-udslip, er jordvarme noget af det mest miljøvenlige du kan komme i nærheden af. Professionelle forskere har målt, at for hver gang du 1 kilowatt strøm, opnår du 3 til 3,5 kilowatt varme – det er altså noget, der kan mærkes på varmeregningen ved årets slutning. Samtidig kan du nedsætte husets CO2-udslip med helt op til 50-75% ved hjælp af et jordvarmeanlæg – noget miljøet, og ikke at forglemme ozonlaget, vil sætte pris på.

Hvorfor skal du vælge jordvarme?

• Brug af jordvarme er en uhyre billig energikilde. Sammenlignet med energikilder såsom olie og el, er jordvarme et meget fordelagtigt valg for dig, der ønsker at spare en masse danske kroner de næste mange år.

• Ved brug af et jordvarmeanlæg er der ingen vedligehold forbundet. Når først varmeslangerne er gravet ned i jorden, vil de automatisk generere varme til dit anlæg, og dit anlæg vil viderebringe det i dine radiatorer eller i din gulvvarme.

• Et jordvarmeanlæg er at foretrække, hvis du netop er i gang med at bygge et nyt hus. Selve anlægget er uhyre let at grave i jorden, hvis du er i gang med et nybyggeri.

Hvorfor skal du ikke vælge jordvarme?

• For at installere et jordvarmeanlæg skal du punge op med ca. 100.000 – 200.000 kr. Dette kan være mange penge at skulle investere, men det er vigtigt at huske på, at sådan en investering er tjent hjem igen på godt og vel 10 år.

• Da jordvarme ikke driver sig selv, er den afhængig af el. Dette betyder, at elpriserne svingninger også påvirker dit forbrug af el i forbindelse med et jordvarmeanlæg.

• For at kunne have det mest optimale anlæg til jordvarme, kræves der god plads til nedgravningen af slanger. Det går ikke, at man har en relativ lille have, der nærmest gør det umuligt at nedgrave slanger. (Inden man opgiver projektet på forhånd, er det vigtigt at få en fagmand til at kigge på det. Måske kan han finde en meget fordelagtig løsning, selvom haven ikke er for stor).

Hvordan kan et jordvarmeanlæg varme dit hus op?

I jordens øverste og fineste lag findes der passiv solenergi. Denne oplagrede solenergi bliver brugt af jordvarmen. Anlægget består af en del slanger samt en varmepumpe. Disse slanger nedgraves i jorden (jo længere slange, jo mere varme). Slangernes job er nu at opsamle jordens solenergi for at kunne bruge den som varme. Man siger, at man opnår den mest effektive jordvarme ved at have et areal på 1-3 kvadratmeter, hvor slangerne kan placeres. Varmepumpen, der trækker slangens varme op til huset, placeres typisk i et bryggerset. Hele anordningen styres elektronisk. Da jordvarmeanlægget og dens varmepumpe er et lukket system, skal man ikke koncentrere sig om at vedligeholde fra tid til anden. Anlægget kræver kun, at man renser dets filter én gang om året.

StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner