LOFTISOLERING

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

”Har du rotter på loftet” spørg man tit andre folk om, hvis der er noget, som ikke fungerer optimalt efter hensigten. Man har rotter på loftet, hvis ikke husets loftisolering er optimal.

Loftisolering er stærkt medvirkende til forbedret økonomi og ikke mindst meget bedre samvittighed – hvad angår miljøet. Loftisolering en fantastisk måde at yde miljøet hjælp på samtidig med, at du sparer en masse penge. Ønsker man et meget energivenligt hjem (det gør de fleste), er det vigtigt at få isoleret loftet godt og grundigt. Hvis ikke din boligs loftisolering er i top, bruger omtrent tre gange så meget energi som et energirigtigt- og venligt hus ville bruge.

Tramp din varmeregning i bund!

En forbedret loftisolering kan mærkes på dit stramme varmebudget lige med det samme. Da varmen som bekendt stiger opad, ender meget af husets varme med at ligge oppe under taget. Og da hele husets loft udgør et stort areal, forsvinder der altså markant meget varme, hvis ikke din loftisolering er god. Derfor anbefales det kraftigt fra mange isoleringseksperter at isolere dit loft på bedste vis. Igen er det vigtigt at pointere, at dette vil sikre dig en ekstra gevinst (udover et bedre miljø) i form af en markant lavere varmeregning. Loftisolering er en forbedring, der hurtigt er tjent ind igen – dvs. det er en meget fornuftig investering. Efter blot et par år har du tjent loftisoleringen hjem igen via en meget lavere varmeregning.

Loftisolering er så let som ingenting

At få isolering på loftet er noget, man nærmest ikke opdager, indtil man har fået varmeregning – så bliver man glædeligt overrasket. Hvis man er flink at rydde loftet, så håndværkerne har plads til at arbejde på, kan man faktisk få en god loftisolering på blot én dag. Når håndværkerne er færdige, kan man overhovedet ikke se, at de har været der.

Inden du går igang med isoleringsopgaven på egen hånd, så er det dog vigtig at du orientere dig grundigt om reglerne. Vi har talt med forsikringsguide.net som oplyser, at hvis isoleringen ikke er udført korrekt så kan der muligvis opstå problemer med dækning fra forsikringsselskaberne i tilfælde af råd eller fugtskader.

Hvad er vigtigt at huske inden man begiver sig ud i en isolering af loftet?

Inden du begiver dig ud at isolere i loft, er det vigtigt at undersøge, om der er et evt. behov for en installation af en ny dampspærre. Den gamle isolering af loftet skal tjekkes grundigt for at kunne vurdere, om dampspærren er fri for huller og samtidig slutter sig tæt til vægge og hjørner. Mindre huller og sprækker i dampspærren kan repareres, men i nogle tilfælde er det nødvendigt med en helt ny dampspærre.

Loftisolering

Du har sikkert hørt det fra din gamle fysiklærer, at varme altid stiger opad. På grund af denne fysiske lov, er det nødvendigt med en god loftisolering. En god isolering nedsætter forbruget af energi/varme med helt op til en tredjedel.

Hvordan isolerer man loftet?

Den bedste løsning er at tage kontakt til uddannede og professionelle fagfolk, der har erfaring med denne type isolering. Det er vigtigt, at man vælger fagfolk, der er i stand til at vurdere, hvor beskadiget en dampspærre evt. er og om denne skal udskiftes. Fagmanden har ydermere ekspertisen til at udvælge de rette materialer. Ved at benytte sig af en professionel fagmand, er du sikker på at få udført en loftisolering til punkt og prikke, og samtidig meget effektivt. Som en lille gulerod ved forbedret loftisolering, sørger håndværkerne også for at sikre den helt rette ventilering af husets loftrum.

Hvis du synes, at en forbedret loftisolering er en dårlig ide, er vi tilbøjelig til at spørge om ”du har rotter på loftet?” For der findes virkelig ingen negative ting om loftisolering, der kan opveje fordelene. Man sparer en masse penge, udførelsen er tjent hjem igen på et par år, man giver miljøet en hjælpende hånd ved at spare på energien – og blev der sagt, at du også sparer en masse penge? ;-)

Kilde: www.lavenergi.dk
StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner