TRÆPILLER

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

Ønsker du en let og billig opvarmning af din bolig? Så er træpiller en meget fordelagtig løsning. At have et træpillefyr, der opvarmer din bolig, er en meget let løsning – det kræver faktisk ikke mere arbejde end ved at opvarme din bolig med et oliefyr. Opvarmningsformen biobrændsel vinder større og større indpas i de danske hjem, hvorfor fokus på træpiller og træpillefyre er markant.

Hvad er træpiller?

Træpiller fremstilles i alt sin enkelthed af savsmuld samt mindre træstykker. Savsmuldet og træstykkerne presses under tryk til den velkendte pilleform. I Danmark har træpillerne en bestemt størrelse – nemlig en diameter på seks eller otte millimeter. Dog kan længden variere afhængig af producent.

Træpiller er meget miljørigtige. De er CO2 neutrale, hvilket også er kendetegnet ved biobrændsel. Flere og flere danskere benytter sig af træpiller som opvarmningsmiddel til boligen. Tilbage i år 2008 havde danskerne et samlet forbrug på 1.060.000 ton – dette tal er stadig stigende. Du kan bestille gode træpiller på Greenii.dk

Som regel bruges disse piller af træ primært til boligopvarmning. Pillerne bliver omdannet til varme i enten et centralvarmeanlæg eller i en pilleovn, der skal stå inde i selve boligen, da denne type ovn fungerer som en brændeovn.

Ønsker du at spare 40% af dine energiudgifter, skal du skifte dit oliefyr ud med et pillefyr. Man kan spare en masse kroner ved at fyre med træpiller i stedet for olie. Ved at skifte til træpiller, afhænger besparelsen selvfølgelig af, hvor effektivt dit gamle fyr/anlæg er. Dog er det sikkert, at man sparer mere samt udnytter energien mere effektivt ved brug af et pillefyr.

Hvis du køber et træpillefyr i dag, er det automatiserende hvad angår optænding, regulering og det er faktisk også automatiserende med hensyn til rensning. Hvis man ønsker at have en automatiserende påfyldning, er det også muligt. Ved køb af et splinternyt træpillefyr opnår man en uhyre høj virkningsgrad – mellemrummene mellem tømningen af aske er store.

Træpiller kan dække alle dine behov

I vores moderne verden findes der en masse forskellige typer træpillefyr. Især det danske marked udbyder en masse forskellige fyre, der kan dække dit behov til punkt og prikke. Der findes hovedsagligt to typer af træpillefyre: Typisk skelner man mellem et kompaktanlæg og en kedel med dertilhørende løs stoker.

Det smarte ved det kompakte anlæg er, at kedel, lagermagasin og stoker er sammenbygget. Dette giver dig også muligheden for at automatisere påfyldning, rensning og start- og sluktider.

Man har muligvis en kedel til træpiller. Har man dette er det muligt at anbringe en løs stoker på selve kedlen, hvilket gør dit træpillefyr lille og massiv som de oliefyre, vi kender i dag – det kan være en meget fordelagtig løsning.

Den billigste løsning inden for træpillefyre er en løs stoker på en eksisterende kedel. Løsningen med et kompaktanlæg er lidt dyrere. Dog fungerer de meget mere effektivt og kræver næsten ikke vedligeholdelse – de fleste funktioner på et kompaktanlæg er automatiseret.

Placering og opbevaring af dine træpiller er vigtig

Går du med tanker om at investere i et træpillefyr, er det uhyre vigtigt, at du også tænker over dit fyrs placering samt opbevaringen af dine træpiller. Ved installation af et træpillefyr, skal man tænke over, hvordan man har tænkt sig at håndtere træpillerne – håndteringen skulle forløbe så let som muligt. Det er samtidig vigtigt at pointere at træpillerne skal opbevares meget rent og tørt. Hvis uheldet skulle være ude, og træpillerne bliver våde, er det vigtigt, at du ikke bruger dem i fyret. Fugtige træpiller kan medvirke til en forstoppelse af fyrets fødeanordning. Hvis dine træpiller er meget beskidte i form af sand, støv og lignende, vil dette også medvirke til en meget uren forbrænding. En uren forbrænding er medvirkende til et ineffektivt træpillefyr.

Køb af træpiller

Når du har taget en beslutning om at træpiller er den rigtig vej at gå, så skal du ud og finde dem på markedet, her er der mange muligheder og derfor får du her et tip til at købe billige træpiller hos Dccenergi, de levere høj kvalitet til rimelige priser!

StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner