VENTILATIONSANLÆG

Få 3 uforpligtende tilbud med det samme. Klik her

Et ventilationsanlæg kan forbedre din boligs indeklima betragteligt, ved at sørge for en automatisk udluftning uden tab af varme – som alligevel giver følelsen af frisk luft som vi alle kender fra at have et vindue åbent.

Ved at installere et ventilationsanlæg som man kan få håndværkerfradrag ved køb af, så vil luften i huset blive væsentligt forbedret og du slipper for at have åbne vinduer og derved lukke varmen ud af huset for at sikre en behagelig luftfugtighed. Måden hvorpå et ventilationsanlæg fungerer, er ved at den tager luften inde i huset og trækker ud mens den trækker luft ude fra ind – det helt essentielle er dog at der trækkes varme ud af den udgående luft, som bringes over i den indkommende luft der derved opnår samme temperatur som der er inde i huset. Faktisk så er det hele +90% af varmen i luften som kan blive benyttet i den nye luft, derved vil du også opleve et drastisk fald i din varmeregning i forhold til hvis du ofte lufter ud i dit hjem.

Endnu et betragteligt plus ved et ventilationsanlæg, skal findes i at man også kan benytte den om sommeren hvor eksempelvis pollen kan virke irriterende på mange danskere. Ved at bruge ventilationsanlægget til at varetage udluftningen, så vil du få reduceret den indkommende pollen, støv og diverse andre typer af allergener – det gør at du nu ikke længere behøver tænke på din allergi når du lufter ud om sommeren. Processen klares via de specielle filtre som sidder i ventilationsanlæggene, som går ind og fjerner unødige partikler inden luften sendes ind i din bolig. I specielt større byer i udlandet er det mere reglen end undtagelsen at bruge disse ventilationsanlæg, da man opnår en bedre luftkvalitet i hjemmet herigennem – samtidig med at fugten i dit hus kan reduceres med helt op til 45%.

Hvor opstår behovet for et ventilationsanlæg?

Grundlæggende så opstår behovet for at lufte ud i boligen ved at vi som mennesker afgiver 1,5 liter vand gennem vores sved og åndedrag, derudover så kan der være tidspunkter hvor udluftning er mere oplagt end andre – specielt kan madlavning og at tage et bad være med til at give et dårligt indeklima, som der skal rettes op på, hvor man normalt vælger at bruge udluftning og åbne vinduer som den gængse metode til at sikre et bedre indeklima. Grunden til at der skal luftes ud, skal også findes i at luftfugtigheden i hjemmet kan være medvirkende til om der opstår skimmesvamp eller husstøvmider, begge scenarier er ikke på nogen måde sunde for os mennesker og det er derfor vigtigt at vedligeholde sit indeklima på et fornuftigt niveau for derigennem at sikre bedre trivsel.

Hvordan kommer man videre?

Hvis du vil se nærmere på muligheden for at få installeret et ventilationsanlæg i dit hjem, så kan du komme igang ved at tage kontakt til en fagmand – de kan hjælpe dig med en vurdering af hvad et ventilationsanlæg vil have af specifik betydning for dit hjem. Det kan være så godt som umuligt at komme med generelle bud på effekten, da den i høj grad afhænger af både din bolig – men i særdeleshed også af dig.

Det er selvfølgelig altid ganske uforpligtende at tage snakken med en fagmand, og derved får du adgang til værdifuld viden om din situation, som således også gør at du har de bedste vilkår i forhold til at træffe det helt rigtige valg.

Du kan finde mere information om ventilation hos Verdo.

StyrPaVarmen.dk - En del af Compara A/S - Vi benytter Cookies - Kontakt e-mail: cs@compara.dk
Spar penge med et nyt tag! Få priser på 2 minutter via vores online beregner